Zgodnie z Rozporządzeniem PEiR NR 1169/2011 z dnia 25.10.2011 Informujemy , że w jadłospisie występują substancje lub    produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

                                                                                                                                              JADŁOSPIS  DEKADOWY     09. 06.2025r.- 13.06.2025r

 

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

ZUPA +PODWIECZOREK

 

DRUGIE   DANIE

Poniedziałek

09-06-2025r.

 

Pieczywo pszenne 100g z sezamem (zawiera: pszenicę) z masłem 4g (zawiera: mleko), pasztetem pieczonym 30g, ogórkiem zielonym 15g, papryką 15g, brokuł 50g.

Kawa inka 200ml (zawiera: mleko 2%, jęczmień, żyto).

Zupa jarzynowa z groszkiem zielonym 250ml (zawiera: seler).

Deser z banana, truskawki i jabłka 150g

Woda 200ml do picia.

Makaron 100g (zawiera: pszenicę) carbonara: mleko, jaja, szynka konserwowa, ser parmezan 120g (zawiera: mleko).

Kompot 200ml owocowy.

Wtorek

10-06-2025r.

 

 

Zupa mleczna 200ml  płatki kukurydziane (zawiera: mleko), Tost 50g (zawiera: pszenicę) z mozzarellą 15g (zawiera: mleko), pomidor 15g, szpinak baby, marchew 50g.

Herbata 200ml zielona z cytryną.

Zupa szczawiowa z ziemniakami i koperkiem 250ml (zawiera: seler).

Arbuz 150g sztuka

Woda 200ml do picia.

 

Ryż basmanti 100g, udziec z kurczaka pieczony 60g, mizeria z ogórka zielonego z jogurtem (zawiera: mleko) 120g

Sok 200ml z pomarańczy.

Środa

11-06-2025r.

Pieczywo żytnio- pszenne100g z czarnuszką i sezamem (zawiera: żyto, pszenicę) z masłem 4g (zawiera: mleko ), pieczonym schabem 30g, ogórkiem gruntowym 80g.

Kakao 200ml  (zawiera: mleko 2%).

Zupa rybna z kaszą kuskus perłową 250g (zawiera: pszenicę, seler)

Pinsa 100g (zawiera: pszenicę) z sosem pomidorowym, cukinią 30g, mozzarellą 15g.

Woda 200ml do picia.

Torcik z racuchów (zawiera; pszenicę, mleko, jaja) z serem białym 60g (zawiera: mleko), świeżymi truskawkami 30g, borówkami 30g.

Lemoniada 200ml cytrynowo- miętowa.

Czwartek

12-06-2025r.

Zupa mleczna 200ml granola (zawiera: mleko), bułka pszenna 50g (zawiera: pszenicę) z serem białym (zawiera: mleko) rzodkiewką i szczypiorkiem 80g, kalarepa 50g.

Herbata 200ml z cytryną.

 

 

Zupa pomidorowa z makaronem 250ml (zawiera: pszenicę, seler)

Galaretka limoncello z kiwi 150g.

Woda 200ml do picia.

 

Ziemniaki młode gotowane 130g, z oliwą i koperkiem, kotlet rybny z dorsza 80g, w panierce panko (zawiera: rybę, pszenicę, jaja), warzywa blanszowane 120g, dip czosnkowy 60g (zawiera: mleko)

Napój herbaciany 200ml z mango.

 

Piątek

13-06-2025r.

Pieczywo orkiszowe 100g (zawiera: pszenica) ze słonecznikiem, masłem 4g (zawiera: mleko), serem żółtym 30g (zawiera: mleko), pomidorem malinowym 30g, roszponka.

Bawarka 200ml (zawiera: mleko).

Botwinka z ziemniakami i koperkiem 250ml  (zawiera: seler).

Truskawki 150g.

Woda 200ml do picia

Kasza bulgur 100g (zawiera: pszenicę), gulasz  z łopatki wieprzowej 80g, sałata masłowa z jogurtem 120g (zawiera; mleko).

Kompot 200ml z porzeczki czarnej.

 

Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011. Alergeny występujące w produktach : zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam, orzechy. Każda potrawa może zawierać wyżej wymienione alergeny .Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych

 

 

Zgodnie z Rozporządzeniem PEiR NR 1169/2011 z dnia 25.10.2011 Informujemy , że w jadłospisie występują substancje lub    produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

                                                                                                                                              JADŁOSPIS  DEKADOWY     02. 06.2025r.- 06.06.2025r.

 

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

ZUPA +PODWIECZOREK

 

DRUGIE   DANIE

Poniedziałek

02-06-2025r.

 

Pieczywo razowe 100g z sezamem (zawiera: pszenicę, żyto) z masłem 4g (zawiera: mleko) z pieczonym schabem 30g, ogórkiem zielonym 15g, papryką 15g, szczypiorkiem.

Bawarka 200ml (zawiera: mleko)

Zupa jarzynowa z makaronem nitka 250ml (zawiera: pszenicę, seler).

Granola wiśniowa z jogurtem 150g (zawiera: mleko)

Woda 200ml do picia.

Ziemniaki pieczone 130g, kotlet z brokuł 60g z mozzarellą (zawiera: mleko), w panierce kukurydzianej (zawiera: jaja), marchewka z groszkiem 120g,

Kompot 200ml z malin.

Wtorek

03-06-2025r.

 

 

Zupa mleczna 200ml  płatki jaglane  (zawiera: mleko), bułka pszenna 50g z otrębami (zawiera: pszenicę) z masłem 4g (zawiera: mleko), jajecznicą 80g, groszkiem cukrowym 15g, ogórek zielony 50g.

Herbata 200ml malinowa z cytryną.

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami 250ml (zawiera: seler).

Banan 1 sztuka

Woda 200ml do picia.

 

Kasza kuskus perłowa 100g z chilli con carne: łopatka mielona 60g, kukurydza, fasola czerwona, por, cebula, marchew, pomidory, czosnek, parmezan 80g (zawiera: mleko).

Kompot 200ml z rabarbaru.

Środa

04-06-2025r.

Pieczywo orkiszowe 100g z czarnuszką, (zawiera: pszenicę) z masłem 4g (zawiera: mleko ), tuńczykiem 30g (zawiera: rybę), papryką 15g ogórkiem zielonym 15g, roszponka, marchewka 50g

Kakao 200ml  (zawiera: mleko 2%).

Zupa grochowa z ziemniakami i natką pietruszki 250g (zawiera: seler)

Baton z płatków owsianych, kakao, mleka kokosowego i miodu 1 sztuka (zawiera: owies)

Woda 200ml do picia.

Makaron penne razowy 100g (zawiera; pszenicę, żyto) z serem białym 80g (zawiera: mleko) i polewą malinową 60g, brokuł blanszowany 80g.

Lemoniada 200ml cytrynowo- miętowa.

Czwartek

05-06-2025r.

Zupa mleczna 200ml z płatki ryżowe (zawiera: mleko), pieczywo pszenne 50g ze słonecznikiem (zawiera: pszenicę) z masłem 4g (zawiera: mleko) z serem białym 30g, rzodkiewką 15g, szczypiorkiem.

Herbata 200ml zielona z cytryną.

 

 

Krupnik z kaszy jaglanej z natką pietruszki 250ml (zawiera: seler)

Mus banan, jabłko, truskawka 150g.

Woda 200ml do picia.

 

Ziemniaki młode gotowane 130g, jajko sadzone 80g, surówka z młodej kapusty i marchewki 120g

Kompot 200ml owocowy.

 

Piątek

06-06-2025r.

Pieczywo żytnio- pszenne 100g (zawiera: żyto, pszenica) z masłem 4g (zawiera: mleko), serem żółtym 30g (zawiera: mleko), pomidorem 15g, szpinak baby, kalarepa 50g

Kawa inka 200ml (zawiera: mleko 2%, jęczmień, żyto).

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem 250ml  (zawiera: seler).

Jabłko 1 sztuka, wafel kukurydziany.

Woda 200ml do picia

Ryż na sypko 100g, dorsz panierowany 80g (zawiera: rybę, pszenicę, jaja), mizeria z ogórków zielonych z jogurtem 120g (zawiera; mleko).

Napój herbaciany 200ml z kwiatu róży.

 

Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011. Alergeny występujące w produktach : zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam, orzechy. Każda potrawa może zawierać wyżej wymienione alergeny .Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych

 

 

 

Zgodnie z Rozporządzeniem PEiR NR 1169/2011 z dnia 25.10.2011 Informujemy , że w jadłospisie występują substancje lub    produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

                                                                                                                                            JADŁOSPIS  DEKADOWY     26. 05.2025r.- 30.05.2025r

 

 

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

ZUPA +PODWIECZOREK

 

DRUGIE   DANIE

Poniedziałek

26-05-2025r.

 

Pieczywo orkiszowe 100g z czarnuszką i otrębami (zawiera: pszenicę) z masłem 4g (zawiera: mleko) z jajkiem gotowanym 40g, szczypiorkiem, rzodkiewką 15g, marchewka 60g.

Kakao 200ml (zawiera: mleko)

Zupa jarzynowa z ryżem i koperkiem 250ml (zawiera: seler).

Kisiel malinowy 150g, świder kukurydziany  

Woda 200ml do picia.

Makaron świderki 100g, sos napoli: pomidory 30g, cebula 30g, cukinia 30g, marchew 30g, seler 30g, por 5g, czosnek, oliwa, ser mozzarella 30g (zawiera: mleko).

Kompot 200ml z gruszki.

Wtorek

27-05-2025r.

 

 

Zupa mleczna 200ml  płatki owsiane z kukurydzianymi prażone z miodem (zawiera: mleko, owies), bagietka razowa 50g (zawiera: pszenicę, żyto) z ziarnami dyni z masłem 4g (zawiera: mleko), pieczonym schabem 15g, ogórek zielony 50g.

Herbata 200ml malinowa.

Jaglanka z kukurydzą i natką pietruszki 250ml (zawiera: seler).

Truskawki 150g

Woda 200ml do picia.

 

Ziemniaki pieczone 130g z tymiankiem, dorsz soute70g (zawiera; rybę), młoda kapusta z marchewką i koperkiem na mleku 150g.

Lemoniada 200ml cytrynowa.

Środa

28-05-2025r.

Kanapka z pieczywa pszenno- żytniego 100g ze słonecznikiem, (zawiera: pszenicę, żyto) z masłem 4g (zawiera: mleko ), krakowską suchą 15g, serem żółtym 15g (zawiera: mleko), pomidorem 30g, szpinakiem baby

Kawa inka 200ml  (zawiera: mleko 2%, jęczmień, żyto).

Wycieczka

Bułka pszenna 50g (zawiera: pszenicę) z masłem 4g (zawiera: mleko), filetem z kurczaka 80g, sałata 15g, ogórek zielony 30g.

Woda 200ml do picia.

Baton müsli z żurawiną 1 sztuka, ciastko owsiane 1sztuka z morelą (zawiera: owies).

Mus 150 g z jabłek, truskawek, banana.

Czwartek

29-05-2025r.

Zupa mleczna 200ml z granolą (zawiera: mleko, pszenicę), pieczywo kukurydziane 100g (zawiera: pszenicę) z masłem 4g (zawiera: mleko) z pasztetem drobiowym 30g, papryką 15g, koperkiem i brokuł 30g.

Herbata 200ml z pigwy.

 

 

Zupa fasolowa z ziemniakami 250ml (zawiera: seler)

Wafel ryżowy przekładany kremem z daktyli i kokosa 100g.

Woda 200ml do picia.

 

Gryczaniaki: kasza gryczana biała, łopatka mielona 2sztuki 180g (zawiera: mleko), mizeria z ogórków na jogurcie 120g (zawiera: mleko)

 

Napój 200ml herbaciany malinowy.

 

Piątek

30-05-2025r.

Pieczywo żytnio100g (zawiera: żyto) z masłem 4g (zawiera: mleko), serek biały 100g (zawiera: mleko), rzodkiewka 15g, ogórek zielony 15g, szczypiorek.

Bawarka 200ml (zawiera: mleko 2%).

Zupa rybna z makaronem nitka 250ml  (zawiera: pszenicę, seler).

Baton owsiany z kakao na mleku kokosowym

1 sztuka (zawiera: owies)

Woda 200ml do picia

Ryż 100g z gyrosem z udźca indyka 80g, dip czosnkowy z koperkiem 50g (zawiera: mleko), marchew blanszowana 60g.

Kompot 200ml wiśniowy.

 

Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny zgodnie z Regulaminem 1169/2011. Alergeny występujące w produktach: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam, orzechy. Każda potrawa może zawierać  wyżej wymienione alergeny. Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych

 

 

Zgodnie z Rozporządzeniem PEiR NR 1169/2011 z dnia 25.10.2011 Informujemy , że w jadłospisie występują substancje lub    produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

                                                                                                                                          JADŁOSPIS  DEKADOWY     19. 05.2025r.- 23.05.2025r.

 

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

ZUPA +PODWIECZOREK

 

DRUGIE   DANIE

Poniedziałek

19-05-2025r.

 

Pieczywo żytnie 100g ze słonecznikiem (zawiera: żyto) z masłem 4g (zawiera: mleko), parówka z szynki 1 szt. sałata masłowa 5g, ogórek zielony 50g, papryka 20g.

Kawa inka 200ml (zawiera: mleko 2%, jęczmień, żyto) 

Krem z pomidora 250ml z grzankami czosnkowymi i natką pietruszki (zawiera: seler, pszenicę)

Banan 1szt.

Woda do picia 200ml.

Placki 2szt. z cukinii 80g, marchewki 80g, selera 50g, pora 15g i cebuli 15g jogurt z koperkiem i czosnkiem 80g (zawiera: mleko).

Lemoniada 200ml- z rabarbaru.

Wtorek

20-05-2025r.

 

 

Zupa mleczna 200ml z płatkami owsianymi   (zawiera: mleko, owies), omlet jajeczny z mozzarellą 30g (zawiera: jaja, mleko) pomidorem  koktajlowym 30g, szpinak baby.

Herbata 200ml- pokrzywa z pigwą

Barszcz czerwony 250ml z ciecierzycą (30g) (zawiera: seler)

Truskawki 50g z kefirem 50g (zawiera: mleko), dynią prażoną 15g i chią.

Woda do picia 200ml

 

Kasza kuskus perłowa 130g (zawiera: pszenicę) 130g, gulasz z udźca indyka 150g surówka z kapusty młodej, marchewki i natki pietruszki 100g

Kompot 200ml- z czarnej porzeczki.

Środa

21-05-2025r.

Pieczywo  orkiszowe 100g z siemieniem lnianym (zawiera: pszenicę) z 60g z masłem 4g(zawiera: mleko), łososiem pieczonym 30g, rzodkiewka 15g, ogórek zielony 50g.

Kakao 200ml (zawiera: mleko 2%)

Zupa jarzynowa 250ml  z kalafiorem 30g i koperkiem (zawiera: seler) 250ml.

Racuch 1 szt. z serem białym 50g, borówką 15g (zawiera: mleko pszenicę, jaja) 150g.

Woda do picia 200ml.

Makaron kokardki 100g (zawiera: pszenicę)   pierś z kurczaka 60g w sosie z brokuł (30g)- 100ml (zawiera: mleko), marchew blanszowana 100g

Koktajl 200ml  (burak 30g, gruszka 15g i jabłka 15g )

Czwartek

22-05-2025r.

Zupa mleczna 200ml z płatkami jaglanymi (zawiera: mleko), bułka pszenna 50g (zawiera: pszenicę) z masłem 4g (zawiera: mleko), konfitura z żurawiny i pomarańczy 15g, kalarepa 50g.

Herbata 200ml- zielona z cytryną 200ml.

 

 

Żurek na zakwasie żytnim 250ml  z jajkiem (40g) i ziemniakami (zawiera: żyto, seler)

Pizzerka  150g ze szpinakiem 30g, mozzarellą 15g, kukurydzą 10g, cebulą 10g i papryką 10g (zawiera: pszenicę, mleko)

Woda do picia 200ml.

 

Ziemniaki gotowane 130g, kotlet rybny z mintaja 80g (zawiera: rybę, pszenicę, jaja), surówka z marchewki, selera, pora 120g z jogurtem 30g (zawiera: mleko)

Kompot 200ml- z malin

 

Piątek

23-05-2025r.

Pieczywo żytnio- pszenne 100g z czarnuszką (zawiera: żyto, pszenicę) z masłem 4g (zawiera: mleko), ser żółty 30g (zawiera: mleko) , pomidor 30g, brokuł 50g, sałata masłowa 5g.

Bawarka 200ml(zawiera: mleko 2%)

Kapuśniak 250ml z ziemniakami i kminkiem (zawiera: seler)

Baton müsli 1szt. składniki: słonecznik, chia, sezam, dynia, wiórki kokosowe, miód lipowy5g

Woda do picia 200ml.

Ryż jaśminowy na sypko 100g, filet z kurczaka 80g w panierce z płatków kukurydzianych i lnu mielonego (zawiera: jaja), marchew z groszkiem 80g na mleku 50ml.

Lemoniada 200ml- cytrynowa.

Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny zgodnie z Regulaminem 1169/2011. Alergeny występujące w produktach: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam, orzechy. Każda potrawa może zawierać  wyżej wymienione alergeny. Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych

 

 

Zgodnie z Rozporządzeniem PEiR NR 1169/2011 z dnia 25.10.2011 Informujemy , że w jadłospisie występują substancje lub    produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

                                                                                                                                       JADŁOSPIS  DEKADOWY     12. 05.2025r.- 16.05.2025r.

 

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

ZUPA +PODWIECZOREK

 

DRUGIE   DANIE

Poniedziałek

12-05-2025r.

 

Pieczywo pszenno- kukurydziane (zawiera: pszenicę)60g z masłem (zawiera: mleko) 8g, z serem żółtym ementalerem (zawiera: mleko)35g, ogórek zielony 15g, rzodkiewka 15g.

 

Herbata  z kwiatu głogu 200ml.  

Zupa szpinakowa z makaronem świderki i koperkiem (zawiera: pszenicę, seler) 250ml.

Jogurt z truskawkami, babką jajowatą i borówkami (zawiera: mleko)150g

 

Woda do picia 200ml.

Ziemniaki pieczone z ziołami 130g, jajko sadzone 60g, kalafior na parze z masłem i bułką tartą (zawiera: mleko, pszenicę) 100g

 

Sok z jabłek (100g), pomarańczy (100g) 200ml.

Wtorek

13-05-2025r.

 

 

Zupa mleczna: owsianka  (zawiera: mleko, owies) 200g, bagietka korzenna (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko)4g konfiturą z porzeczki czarnej 20g, marchewka 30g.

 

Herbata zielona z cytryną 200ml.

Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki (zawiera: seler) 250ml.

Jabłko 1 sztuka, wafel  kukurydziany 1 sztuka

 

Woda do picia 200ml

 

Makaron łazanki (zawiera: pszenicę) 130g z młodą kapustą duszoną 50g z koperkiem na mleku 50ml, pieczoną kiełbasą z szynki wieprzowej. 60g.

 

 

Kompot z owoców leśnych 200ml.

Środa

14-05-2025r.

Pieczywo  orkiszowe (zawiera: pszenicę) 60g z masłem (zawiera: mleko )8g, jajkiem gotowanym 30g, papryką 15g, szczypiorkiem, kalarepa 15g.

 

Kawa inka (zawiera: mleko 2%, jęczmień, żyto)  200ml.

Zupa rybna z dorsza z pomidorami i bazylią (zawiera: rybę, seler) 250ml.

Paluch z czarnym sezamem i czarnuszką na oliwie z oliwek (zawiera: pszenicę) 150g.

 

 

Woda do picia 200ml.

Gryczaniaki z kaszy białej niepalonej z mięsem z łopatki wieprzowej, mozzarellą (zawiera: mleko), cebulą prażoną, porem i marchewką180g, brokuł blanszowany 60g z jogurtem (zawiera: mleko) i czosnkiem 50g

 

Smoothie z gruszki (30g), jabłka (30g) 200ml.

Czwartek

15-05-2025r.

Zupa mleczna: płatki ryzowe (zawiera: mleko) 200g, bułka pszenna (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko) 8g, pulpa z mango 15g, brokuł 30g.

 

Herbata z czystka 200ml.

 

 

Zupa z brukselki z makaronem muszelki (zawiera: pszenicę, seler)250ml.

Mini paczek (zawiera: pszenicę, mleko, jaja)

2 sztuki.

 

 

Woda do picia 200ml.

 

Ziemniaki puree (zawiera: mleko) 130g, z kotletem mielonym (zawiera: pszenicę, jaja) 60g, surówka z buraka (100g), pora (5g), papryki(5g) 60g.

 

Kompot agrestowy 200ml.

 

Piątek

16-05-2025r.

Pieczywo żytnio- pszenne (zawiera: żyto, pszenicę) 60g z masłem (zawiera: mleko) 8g, tuńczykiem (zawiera: ryba) 30g, papryka 15g, roszponka

Kakao (zawiera: mleko 2%) 200ml.

Zupa meksykańska z mieloną łopatką wieprzową, kukurydzą, fasolą czerwoną (zawiera: seler)  250ml.

Ciasto marchewkowe (zawiera: pszenicę, jaja)

1 kawałek

 

Woda do picia 200ml.

Ryż z jabłkami i cynamonem 130g, z sosem serowo- waniliowym  (zawiera: mleko) 60g,

 

Nektar z banana (15g), selera (15g), natki pietruszki, szpinaku baby  200ml.

Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny zgodnie z Regulaminem 1169/2011. Alergeny występujące w produktach: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam, orzechy. Każda potrawa może zawierać  wyżej wymienione alergeny. Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych

 

 

Zgodnie z Rozporządzeniem PEiR NR 1169/2011 z dnia 25.10.2011 Informujemy , że w jadłospisie występują substancje lub    produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

                                                                                                                                     JADŁOSPIS  DEKADOWY     05. 05.2025r.- 09.05.2025r.

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

ZUPA +PODWIECZOREK

 

DRUGIE   DANIE

Poniedziałek

05-05-2025r.

 

Pieczywo żytnio- pszenne (zawiera: żyto, pszenicę)30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, jogurt z błonnikiem-babką jajowatą, otrębami owsianymi bezglutenowymi,  jabłkiem i gruszką (zawiera: mleko)30g,

 

Herbata zielona z cytryną 200ml.  

Zupa ogórkowa z ryżem i koperkiem (zawiera: seler) 250ml.

Pizzerka  (zawiera: pszenicę) z sosem z pieczonej papryki i serem żółtym (zawiera: mleko)150g

 

Woda do picia 200ml.

Makaron (zawiera: pszenicę) z sosem carbonara: (zawiera: jaja, mleko, szynkę gotowaną, wodę, sól) 220g marchewką blanszowana 60g.

 

Smoothie z truskawek 200ml.

Wtorek

06-05-2025r.

 

 

Zupa mleczna: jaglanka (zawiera: mleko) 200g, pieczywo orkiszowe (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko)4g prażoną maliną na ksylitolu 15g, kalarepa15g, brokuł 15g.

 

Herbata z dzikiej róży 200ml.

Botwinka z koperkiem i czosnkiem (zawiera: seler) 250ml.

Borówki 150g

 

Woda do picia 200ml

 

Ziemniaki gotowane 130g, kotlet sojowy 60g, surówka z młodej kapusty, marchewki i pora 60g.

 

 

Kompot wieloowocowy 200ml.

Środa

07-05-2025r.

Pieczywo  pszenno- kukurydziane (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko )4g, teriną rybną (zawiera: rybę, jaja) 30g, pomidor 15g, szczypior

 

Kawa inka (zawiera: mleko 2%, jęczmień, żyto)  200ml.

Szczawiowa z ziemniakami i jajkiem (zawiera: seler, jaja) 250ml.

Maca pszenna (zawiera: pszenicę) z masłem czosnkowo- ziołowym (zawiera: mleko) 150g.

 

 

Woda do picia 200ml.

Pampuch z białym serem (zawiera: pszenicę, mleko, jaja) 180g, z polewą malinową 60g, brokuł 50g.

 

 

 

Sok z jabłek, natki pietruszki i szpinaku 200ml.

Czwartek

08-05-2025r.

Zupa mleczna: płatki kukurydziane (zawiera: mleko) 200g, chałka- własny wyrób (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, powidłami śliwkowymi 20g, marchewka 15g

 

Herbata z pokrzywy i pigwy 200ml.

Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i natką pietruszki (zawiera: jęczmień, seler)250ml.

Mandarynka 1 sztuka.

 

 

Woda do picia 200ml.

 

Placki ziemniaczane (zawiera: pszenicę, jaja) 130g, tzatziki z ogórka, koperku i czosnku na jogurcie greckim (zawiera: mleko) 60g.

 

Kompot wiśniowy 200ml.

 

 

 

Piątek

09-05-2025r.

Pieczywo razowe (zawiera: żyto, pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, guacamole z awokado, jajek gotowanych i oliwy 20g, rzodkiewka15g, ogórkiem zielonym 15g, roszponka

Kakao (zawiera: mleko 2%) 200ml.

Rosół z makaronem nitka (zawiera: pszenicę, seler)  250ml.

Mus bananowy na mleku kokosowym z porzeczką czarną 150g

 

Woda do picia 200ml.

Ryż na sypko 130g, kurczak w sosie koperkowym (zawiera: mleko) 60g, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i natki pietruszki 60g..

 

Sok z pomarańczy 200ml.

Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny zgodnie z Regulaminem 1169/2011. Alergeny występujące w produktach: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam, orzechy. Każda potrawa może zawierać  wyżej wymienione alergeny. Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych

 

 

Zgodnie z Rozporządzeniem PEiR NR 1169/2011 z dnia 25.10.2011 Informujemy , że w jadłospisie występują substancje lub  produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

                                                                                                                               JADŁOSPIS  DEKADOWY     28.04.2025r.- 02.05.2025r.

 

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

ZUPA +PODWIECZOREK

 

DRUGIE   DANIE

Poniedziałek

28-04-2025r.

 

 

 Pieczywo pszenno- żytnie (zawiera: pszenicę, żyto) 30g z teriną  rybną (zawiera: ryba, jaja) 30g, pomidorem 15g, marchewka 15g

 

 

Herbata zielona z cytryną 200ml.

Barszcz czerwony z ziemniakami i fasolą Jaś  (zawiera: seler) 250ml.

Banan 1 sztuka

 

 

Woda do picia 200ml

 

Racuchy (zawiera: mleko, pszenicę, jaja) 2szt z serem białym (zawiera: mleko) 50g, polewa truskawkowa 50g.

 

 

Sok z jabłek 200ml.

 

Wtorek

29-04-2025r.

Zupa mleczna: müsli (zawiera: mleko, pszenicę) 200ml, pieczywo kukurydziane (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko )4g, pastą jajeczną (zawiera: jaja )30g, rzodkiewką 15g i szczypiorkiem.

 

Herbata z dzikiej róży  200ml.

Krem z brokuł (zawiera: seler) 250ml z macą razową zawiera: (pszenicę i żyto)

Ciastko owsiane z kakao (zawiera: owies)

2 sztuki.

 

 

Woda do picia 200ml.

Gołąbki z młodej kapusty z kaszą gryczaną białą i prażoną cebulą 180g,  sos pomidorowy 50g,

 

 

 

Lemoniada cytrynowa 200ml.

Środa

30-04-2025r.

Pieczywo orkiszowe (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g,  serem żółtym (zawiera: mleko) 30g, pomidorem i szpinakiem baby, kalarepa 15g.

 

Herbata z lipy 200ml.

Zupa kalafiorowa z ryżem i koperkiem (zawiera: seler) 250g

Koktajl na kefirze z truskawkami (zawiera: mleko) 150g, świder kukurydziany.

 

 

Woda do picia 200ml.

 

Makaron spaghetti (zawiera: pszenicę) 130g, z duszoną piersią kurczaka 60g, marchewką, groszkiem zielonym, porem i koperkiem na mleku kokosowym 60g

 

Kompot z owocowy 200ml.

 

 

 

Piątek

02-05-2025r

Pieczywo mieszane (zawiera: pszenicę, żyto) 30g, z masłem (zawiera: mleko)4g, żółtym serem (zawiera: mleko), papryką ramiro 15g.

 

Kakao (zawiera: mleko 2%) 200ml

Zupa pomidorowa z ryżem (zawiera: seler) 250ml.

Jogurt z owocami (zawiera: mleko) 150g

 

Woda do picia 200ml.

Makaron (zawiera: pszenicę) z sosem pomidorowym, łopatką wieprzową i warzywami 220g

 

Lemoniada miętowa 200ml

Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny zgodnie z Regulaminem 1169/2011. Alergeny występujące w produktach: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam, orzechy. Każda potrawa może zawierać  wyżej wymienione alergeny. Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych

 

 

Zgodnie z Rozporządzeniem PEiR NR 1169/2011 z dnia 25.10.2011 Informujemy , że w jadłospisie występują substancje lub    produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

                                                                                           JADŁOSPIS  DEKADOWY     22. 04.2025r.- 25.04.2025r.

 

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

ZUPA +PODWIECZOREK

 

DRUGIE   DANIE

Wtorek

22-04-2025r.

 

 

 Pieczywo pszenne (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g,i konfiturą truskawkową 30g, marchewka 15g

 

 

Kawa inka (zawiera: mleko 2%, jęczmień, żyto) 200ml.

Zupa z soczewicy z kaszą jaglaną (zawiera: seler) 250ml.

Ciastka morelowe (zawiera: pszenicę) 1 sztuka

 

 

Woda do picia 200ml

 

Makaron świderki (zawiera: pszenicę) 130g, mintaj panierowany (zawiera: rybę, pszenicę, jaja) 60g, marchew z groszkiem na mleku kokosowym 60g.

 

 

Herbata z róży 200ml.

 

Środa

23-04-2025r.

Tost orkiszowy (zawiera: pszenicę) 30g z mozzarellą (zawiera: mleko )4g, tuńczykiem (zawiera: rybę, )30g, groszkiem cukrowym 15g, jabłko.

 

Kakao (zawiera: mleko 2%)  200ml.

Krem z dyni, z makaronem i koperkiem (zawiera: pszenicę, seler) 250ml.

Pudding na mleku kokosowym 150g, wafelek kukurydziany 1 sztuka.

 

 

Woda do picia 200ml.

Ryż na sypko 130g,  gulasz z łopatki wieprzowej 60g, kalafior blanszowany z marchewką 60g.

 

 

 

Sok z pomarańczy 200ml.

Czwartek

24-04-2025r.

Zupa mleczna: płatki owsiane (zawiera: mleko, owies) 200g, pieczywo żytnie (zawiera: żyto) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g,  jajkiem 30g, rzodkiewką 15g i szczypiorkiem.

 

Herbata z czystka 200ml.

Zupa pomidorowa z ryżem (zawiera: seler) 250g

Baton müsli (zawiera: owies) 150g.

 

 

Woda do picia 200ml.

 

Ziemniaki gotowane 130d, filet z kurczaka soute 60g, młoda kapusta duszona z marchewką i koperkiem 60g

 

Kompot z owocowy 200ml.

 

 

 

Piątek

25-04-2025r.

Pieczywo orkiszowe (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, krakowską suchą 30g, ogórek zielony 15g, papryka 15g, szpinak baby.

Herbata z kwiatu głogu 200ml.

Zupa rybna z ziemniakami (zawiera: rybę, seler)  250ml.

Kisiel malinowy 150g, wafel ryżowy 1 sztuka.

 

Woda do picia 200ml.

Kasza kuskus perłowa (zawiera: pszenicę ) z  cieciorką w sosie pomidorowym z warzywami: marchewka, brokuł, pietruszka, por, cebula 220g.

 

Lemoniada miętowo- cytrynowa 200ml.

 

Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny zgodnie z Regulaminem 1169/2011. Alergeny występujące w produktach: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam, orzechy. Każda potrawa może zawierać  wyżej wymienione alergeny. Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych

 

Zgodnie z Rozporządzeniem PEiR NR 1169/2011 z dnia 25.10.2011 Informujemy , że w jadłospisie występują substancje lub    produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

                                                                                                                              JADŁOSPIS  DEKADOWY     14. 04.2025r.- 18.04.2025r.

 

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

ZUPA +PODWIECZOREK

 

DRUGIE   DANIE

Poniedziałek

14-04-2025r.

 

Pieczywo żytnie z sezamem (zawiera: żyto) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, pasztetem drobiowym 30g, ogórek zielony 15g, papryka ramiro 15g.

 

Herbata zielona z cytrusami 200ml.  

Krupnik z natką pietruszki (zawiera: seler) 250ml.

Owoce w kisielu z lanymi kluskami (zawiera: pszenicę, jaja) 150g

 

Woda do picia 200ml.

Ziemniaki gotowane 130g,  kotlet jajeczny (zawiera: jaja, pszenicę ) 60g, sałatka z brokuł, kukurydzy i marchewki z jogurtem (zawiera: mleko) 60g.

 

Sok z granatu 200ml.

Wtorek

15-04-2025r.

 

 

Zupa mleczna: müsli z suszonymi owocami (zawiera: mleko, pszenicę) 200g, bagietka żytnio- pszenna z orkiszem (zawiera: żyto, pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g,i konfiturą żurawinową 30g

 

Herbata z cytryną 200ml.

Zupa rybna z ziemniakami (zawiera: ryba, seler) 250ml.

Mus z pieczonej dyni z markują, cynamonem na kefirze (zawiera: mleko) z lnem mielonym 150g, wafel ryżowy  1 sztuka

 

 

Woda do picia 200ml

 

Makaron (zawiera: pszenicę) z duszoną kapustą, mięsem pieczonym i warzywami 220g

 

 

Napój herbaciany z kiwi 200ml.

 

Środa

16-04-2025r.

Pieczywo orkiszowe (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko )4g, pastą z tuńczyka (zawiera: rybę, jaja )30g, ogórek zielony 15g, rzodkiewka 15g i szczypiorek.

 

Herbata z kwiatu głogu  200ml.

Zupa z soczewicy czerwonej z ziołami prowansalskimi (zawiera: seler) 250ml.

Baton müsli (zawiera: pszenicę) 150g

 

 

Woda do picia 200ml.

Naleśnik z białym serem (zawiera: pszenicę, mleko, jaja) 180g, mus malinowy 50g

 

 

 

Sok jabłkowy 200ml.

Czwartek

17-04-2025r.

Zupa mleczna: płatki owsiane (zawiera: mleko, owies) 200g, bułka pszenna (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, miodem słonecznikowym 20g, gruszka.

 

Herbata biała 200ml.

Zupa pomidorowa z ryżem (zawiera: seler) 250g

Mus jabłkowy 150g

 

 

Woda do picia 200ml.

 

Placki ziemniaczane (zawiera: pszenicę, jaja) 180g z jogurtem greckim (zawiera: mleko) 50g, brokuł blanszowany 60g.

 

Kompot z owoców leśnych 200ml.

 

 

 

Piątek

18-04-2025r.

Pieczywo orkiszowe (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, jajkiem gotowanym 20g, marchewka 20g.

Kawa inka (zawiera: mleko 2%, jęczmień, żyto) 200ml.

Zupa jarzynowa z groszkiem (zawiera: seler)  250ml.

Crunchy z płatków owsianych, miodu i kakao (zawiera: owies) 1 sztuka

 

Woda do picia 200ml.

Kasza kuskus z jabłkami prażonymi na mleku kokosowym z cynamonem 220g.

 

Smoothie z truskawek 200ml.

 

Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny zgodnie z Regulaminem 1169/2011. Alergeny występujące w produktach: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam, orzechy. Każda potrawa może zawierać śladowe ilości wyżej wymienionych alergenów. Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych

 

Zgodnie z Rozporządzeniem PEiR NR 1169/2011 z dnia 25.10.2011 Informujemy , że w jadłospisie występują substancje lub    produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

                                                                                                                         JADŁOSPIS  DEKADOWY     07. 04.2025r.- 11.04.2025r.

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

ZUPA +PODWIECZOREK

 

DRUGIE   DANIE

Poniedziałek

07-04-2025r.

 

Pieczywo orkiszowe (zawiera: pszenicę)30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, szynka pieczoną 30g, ogórek zielony 15g, papryka ramiro 15g.

 

Kawa inka (zawiera: mleko 2%, jęczmień, żyto)  200ml.  

Barszcz czerwony z ziemniakami młodą kapustą (zawiera: seler) 250ml.

Mus jabłkowy 150g

 

Woda do picia 200ml.

Makaron spaghetti (zawiera: pszenicę) z sosem bolognese i tartym serem żółtym (zawiera: mleko) 220g,

 

Sok pomarańczowy 200ml.

Wtorek

08-04-2025r.

 

 

Zupa mleczna: müsli (zawiera: mleko, pszenicę) 200g, bułka (zawiera: pszenicę) 30g z serem białym (zawiera: mleko) i żurawiną, brokuł 15g

 

Herbata z czystka 200ml.

Zupa z soczewicy z ziemniakami (zawiera: seler) 250ml.

Ciastka zbożowe z morelą (zawiera: pszenicę)

1 sztuka

 

Woda do picia 200ml

 

Kasza bulgur 130g, dorsz (zawiera: rybę ) 60g w sosie ze świeżych pomidorów 60g, warzywa blanszowane  50g.

 

 

Sok z pomarańczy 200ml.

Środa

09-04-2025r.

Pieczywo żytnie (zawiera: żyto) 30g z masłem (zawiera: mleko )4g, pasztet drobiowy pieczony, 30g, pomidor koktajlowy 20g, szpinak baby.

 

Herbata z cytryną  200ml.

Zupa szczawiowa z jajkiem (zawiera: seler, jaja) 250ml.

Pieczywo chrupkie z masłem ziołowo- czosnkowym (zawiera: pszenicę, żyto, mleko)

 1 sztuka

 

 

Woda do picia 200ml.

Naleśnik z białym serem (zawiera: pszenicę, mleko, jaja) 180g, polewa malinowa 50g

 

 

 

Sok marchewkowy 200ml.

Czwartek

10-04-2025r.

Zupa mleczna: płatki kukurydziane (zawiera: mleko) 200g, bułka pszenna (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, krakowską suchą 20g, ogórkiem 15g, rzodkiewką 15g i szczypiorkiem.

 

Herbata z pigwy 200ml.

Zupa pomidorowa z makaronem  (zawiera: pszenicę, seler)250ml.

Mini paczki (zawiera: pszenicę, mleko, jaja)

1 sztuka.

 

 

Woda do picia 200ml.

 

Ziemniaki pieczone 130g, nuggetsy z mintaja (zawiera: rybę, pszenicę) surówka z młodej kapusty z porem, koperkiem 60g i jogurtem (zawiera: mleko) 50g.

 

Kompot wieloowocowy 200ml.

 

 

 

Piątek

11-04-2025r.

Pieczywo kukurydziane z czarnym sezamem (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, jajkiem gotowanym 20g, papryką ramiro15g, gruszka 15g, kalarepa 15g.

Kakao (zawiera: mleko) 200ml.

Krem ziemniaczany z chrzanem i kiełbasą pieczoną (zawiera: seler)  250ml.

Ptysie (zawiera: pszenicę, mleko, jaja) 1 sztuka

 

Woda do picia 200ml.

Ryz paraboiled 130g, potrawka meksykańska z kukurydzą, fasolą pinto 60g, włoszczyzna 50g.

 

Sok jabłkowy 200ml.

Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny zgodnie z Regulaminem 1169/2011. Alergeny występujące w produktach: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam, orzechy. Każda potrawa może zawierać śladowe ilości wyżej wymienionych alergenów. Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych

 

Zgodnie z Rozporządzeniem PEiR NR 1169/2011 z dnia 25.10.2011 Informujemy , że w jadłospisie występują substancje lub    produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

                                                                                                                          JADŁOSPIS  DEKADOWY     31. 03.2025r.- 04.04.2025r.

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

ZUPA +PODWIECZOREK

 

DRUGIE   DANIE

Poniedziałek

31-03-2025r.

 

Pieczywo orkiszowe (zawiera: pszenicę)30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, serem gouda (zawiera: mleko) 30g, pomidorem malinowym 20g,  szpinak baby.

 

Herbata zielona z mango 200ml.  

Zupa jarzynowa z ryżem (zawiera: seler) 250ml.

Jogurt z malinami, chią, otrębami orkiszowymi (zawiera: mleko, pszenicę)150g

 

Woda do picia 200ml.

Makaron łazanki (zawiera: pszenicę) z młodą kapustą duszoną, marchewką i koperkiem 220g, pieczona kiełbasa 60g.

 

Kompot wieloowocowy 200ml.

Wtorek

01-04-2025r.

 

 

Zupa mleczna: jaglanka (zawiera: mleko) 200g, tost francuski (zawiera: pszenicę) 30g, ogórek zielony 15g, rzodkiewka 15g, szczypiorek.

 

Herbata z dzikiej róży 200ml.

Zupa rybna z pomidorami i makaronem (zawiera: rybę, pszenicę, seler) 250ml.

Mini burger z kotletem z buraka (zawiera: pszenicę, mleko)150g

 

Woda do picia 200ml

 

Ziemniaki puree 130g, kotlet sojowy 60g, surówka z kapusty pekińskiej z porem i jogurtem (zawiera: mleko) 50g.

 

 

Sok z pomarańczy 200ml.

Środa

02-04-2025r.

Pieczywo kukurydziano- pszenne (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko )4g, tuńczykiem (zawiera: rybę) 30g, ogórkiem kiszonym 15g, papryką ramiro 15g, jabłko 1 sztuka.

 

Kawa inka (zawiera: mleko 2%, jęczmień, żyto)  200ml.

Zupa ryżowa z koperkiem (zawiera: seler) 250ml.

Baton owsiany (zawiera: owies) 150g

 

 

Woda do picia 200ml.

Pampuch z białym serem (zawiera: pszenicę, mleko, jaja) 220g, marchewka tarta z cytryną 60g

 

 

 

Koktajl z truskawek 200ml.

Czwartek

03-04-2025r.

Zupa mleczna: płatki owsiane (zawiera: mleko, owies) 200g, bułka pszenna (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, konfiturą z gruszki, pomarańczy i imbiru 20g, kalarepa 20g,

 

Herbata z kwiatu głogu 200ml.

Zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem (zawiera: seler)250ml.

Kisiel z jeżynami 150g.

 

 

Woda do picia 200ml.

 

Kasza kuskus perłowa 130g, gulasz z szynki wieprzowej 60g, buraczki 60g.

 

Kompot z owoców lasu 200ml.

 

 

 

Piątek

04-04-2025r.

Pieczywo żytnio- pszenne (zawiera: żyto, pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, pieczoną piersią z indyka 20g, papryką 15g, ogórkiem zielonym 15g.

Herbata malinowa z cytryną i imbirem 200ml.

Krem marchwiowy z grzanką razową i białym serem i koperkiem (zawiera: żyto, pszenicę, mleko, seler)  250ml.

Jabłko 1 sztuka, wafel kukurydziany

 

Woda do picia 200ml.

Ziemniaki gotowane 130g, mintaj w panierce (zawiera: rybę, pszenicę, jaja) 60g, sałata masłowa z winegret pietruszkowo- bazyliowym 60g.

 

Sok z jabłka i granatu 200ml.

 Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny zgodnie z Regulaminem 1169/2011. Alergeny występujące w produktach: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam, orzechy. Każda potrawa może zawierać śladowe ilości wyżej wymienionych alergenów. Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych. 

                                                                                                                          JADŁOSPIS  DEKADOWY     24. 03.2025r.- 28.03.2025r.

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

ZUPA +PODWIECZOREK

 

DRUGIE   DANIE

Poniedziałek

24-03-2025r.

 

Pieczywo kukurydziano- pszenne (zawiera: pszenicę)30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, jajecznica ze szczypiorkiem (zawiera: jaja) 30g, brokuł 15g,  marchewka 15g.

 

Herbata malinowa z cytryną 200ml.  

Krupnik z ziemniakami i natką pietruszki (zawiera: seler) 250ml.

Mus z truskawek 150g, świder kukurydziany 1 sztuka

 

Woda do picia 200ml.

Ziemniaki purée (zawiera: mleko) 130g, kotlet schabowy (zawiera: pszenicę, jaja) 60g, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i pora 60g.

 

Kompot z owoców leśnych 200ml.

Wtorek

25-03-2025r.

 

 

Zupa mleczna: kasza manna (zawiera: mleko, pszenicę) 200g, bułka razowa (zawiera: pszenicę, żyto) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, konfiturą żurawinową 20g, ogórek gruntowy 15g.

 

Herbata z cytryną 200ml.

Zupa kalafiorowa z ryżem i koperkiem (zawiera: seler) 250ml.

Ciasto drożdżowe z kruszonką (zawiera: pszenicę, mleko 2%, jaja)150g

 

Woda do picia 200ml

 

Placki z cukinii, marchewki, selera, ziemniaka, pora, cebuli (zawiera: pszenicę, jaja) 180g jogurt grecki (zawiera: mleko) 60g.

 

 

Sok z pomarańczy i jabłka 200ml.

Środa

26-03-2025r.

Pieczywo orkiszowe (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko )4g, pasztetem drobiowym 30g, rzodkiewką 15g i ogórkiem zielonym 15g, jabłko 1 sztuka.

 

Kakao (zawiera: mleko 2%)  200ml.

Zupa z cieciorki z ziemniakami i majerankiem (zawiera: seler) 250ml.

Racuch (zawiera: pszenicę, mleko, jaja) z serem białym (zawiera: mleko) i granatem150g

 

Woda do picia 200ml.

Makaron penne (zawiera: pszenicę) 130g z piersią kurczaka 60g w sosem brokułowym na mleku kokosowym 50g, marchew blanszowana 60g.

 

Kompot z czarnej porzeczki 200ml.

Czwartek

27-03-2025r.

Zupa mleczna: granola z suszonymi wiśniami (zawiera: mleko, pszenica) 200g, chałka (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, kalarepa 15g, gruszka 15g, banan 1 szt.

 

Herbata zielona 200ml.

Krem z pomidora z grzankami czosnkowym (zawiera: pszenicę, seler)250ml.

Sałatka z kaszą pęczak, truskawkami, borówkami (zawiera: jęczmień) i miodem lipowym 150g.

 

Woda do picia 200ml.

 

Ziemniaki pieczone 130g, dorsz w panierce z płatków kukurydzianych (zawiera: rybę) 60g,  marchew z groszkiem  60g.

 

Smoothie z natki pietruszki, kiwi, szpinaku i jabłka 200ml.

 

 

 

Piątek

28-03-2025r.

Pieczywo razowe (zawiera: pszenicę, żyto) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, twarożek (zawiera: mleko)35g szczypiorek, brokuł 15g, ogórek zielony 15g.

 

Kakao (zawiera: mleko2%) 200ml.

Kapuśniak z ziemniakami (zawiera: seler)  250ml.

Mandarynka 1 sztuka.

 

Woda do picia 200ml.

Risotto 180g z udźcem indyka 60g z fasolką szparagową mix, marchewką, porem 60g, sos jogurtowy (zawiera: mleko) 50g.

 

Lemoniada z cytryny i mięty 200ml.

Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny zgodnie z Regulaminem 116. Alergeny występujące w produktach: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam, orzechy. Każda potrawa może zawierać śladowe ilości wyżej wymienionych alergenów. Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych

Zgodnie z Rozporządzeniem PEiR NR 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. Informujemy, że w jadłospisie występują substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.

                                                                                                                                  JADŁOSPIS    17.03 2025r.- 21.03.2025r.

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

ZUPA +PODWIECZOREK

 

DRUGIE   DANIE

Poniedziałek

17-03-2025r.

 

Pieczywo orkiszowe (zawiera: pszenicę)30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, krakowską suchą 20g, ogórkiem gruntowy 15g, papryką ramiro 15g, marchewka 15g.

 

Herbata z czystka z cytryną 200ml.  

Kapuśniak z ziemniakami (zawiera: seler) 250ml.

Budyniowy duet malinowo- czekoladowy (zawiera: mleko)150g.

 

Woda do picia 200ml.

Ziemniaki purée (zawiera: mleko) 130g, jajko sadzone 60g, fasolka szparagowa blanszowana 60g.

 

Kompot owocowy 200ml.

Wtorek

18-03-2025r.

 

 

Zupa mleczna: jaglanka (zawiera: mleko) Bułka razowa (zawiera: pszenicę, żyto) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, powidła śliwkowe- własny wyrób 20g, brokuł 15g.

 

Herbata z kwiatu głogu 200ml.

Żurek z ziemniakami i  chrzanem (zawiera: seler, żyto) 250ml.

Tost z mozzarellą i szpinakiem (zawiera: pszenicę, mleko)150g

 

Woda do picia 200ml

 

Makaron spaghetti (zawiera: pszenicę) 180g z sosem bolońskim: łopatka wieprzowa, włoszczyzna, pomidory 60g, róże kalafiora 60g

 

 

Lemoniada cytrynowo- miętowa 200ml.

Środa

19-03-2025r.

Pieczywo kukurydziano- pszenne (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko), tuńczykiem (zawiera: rybę) 20g, rzodkiewką 15g i szczypiorkiem, kalarepa 15g.

 

Kawa inka (zawiera: mleko 2%, jęczmień, żyto)  200ml.

Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami (zawiera: seler) i ziołami prowansalskimi 250ml.

Kasza kuskus (zawiera: pszenicę) z prażonymi gruszkami, jabłkami i cynamonem 150g

 

Woda do picia 200ml.

Talarki z ziemniaka 130g,  pieczone polędwiczki z fileta kurczaka soute 60g sałata z jogurtem greckim (zawiera: mleko) 60g.

 

Sok z pomarańczy 200ml.

Czwartek

20-03-2025r.

Zupa mleczna: owsianka (zawiera: mleko, owies) 200g, pieczywo pszenne (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, musem z pomarańczy i mango z imbirem 20g, banan 1 szt.

 

Herbata z pigwy i pokrzywy 200ml.

Zupa jarzynowa z groszkiem zielonym (zawiera: seler)250ml.

Kisiel żurawinowo- malinowy 150g, wafel ryżowy 1 szt.

 

Woda do picia 200ml.

 

Kasza pęczak (zawiera: jęczmień) 180g , pulpet z dorsza (zawiera: rybę) 60g w sosie koperkowym 50g, surówka z buraka, kukurydzy i pora 60g.

 

Kompot wiśniowy 200ml.

 

 

 

Piątek

21-03-2025r.

Pieczywo żytnie (zawiera: żyto) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, serem żółtym (zawiera: mleko)35g talerz warzyw: plastry buraka pieczone 20g, ogórek gruntowy 20g, papryka 20g, szpinak baby.

 

Kakao (zawiera: mleko2%) 200ml.

Zupa ogórkowa z ziemniakami (zawiera: seler)  250ml.

Ciasto kruche z jabłkami (zawiera: mleko 2%, pszenicę, jaja) 1 kawałek ciasta 150g

 

Woda do picia 200ml.

Risotto 180g z warzywami: marchew, cukinia, por, cebula, brokułowe róże 50g  z falafelem z cieciorki 60g, dip czosnkowo- ziołowy (zawiera: mleko) 50g.

 

Sok z jabłka i imbiru 200ml.

Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny zgodnie z Rozporządzeniem 116/2011. Alergeny występujące w produktach : zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam, orzechy. Każda potrawa może zawierać śladowe ilości wyżej wymienionych alergenów .Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych

JADŁOSPIS    10. 02.2025r.- 14.02.2025r.

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

ZUPA +PODWIECZOREK

 

DRUGIE   DANIE

Poniedziałek

10-02-2025r.

 

 

 

Pieczywo mieszane (gluten) z masłem (mleko), serem żółtym goudą (mleko), papryką ramiro i szczypiorkiem.

 

Mleko owsiane.  

 

 

Zupa z dorsza (seler, ryba) z makaronem muszelka (gluten) i koperkiem.

Sałatka owocowa: jabłko, banan, ananas, śliwka suszona.

Woda do picia.

 

Placki ziemniaczane (gluten, jaja)  z cukinią brunoise, czerwoną cebulą i marchew z groszkiem  na mleku kokosowym.

Kompot z owoców leśnych.

Wtorek

11-02-2025r.

 

 

 

Zupa mleczna: płatki zbożowe  (mleko, gluten), pieczywo orkiszowe z czarnuszką (gluten) z masłem (mleko), powidła ze śliwek węgierek, kalarepa.

Herbata z granatem.

 

Krupnik (seler) z ziemniakami i natką pietruszki.

Pizzerka z cukinią i mozzarellą (gluten, mleko).

 Woda do picia

 

Makaron penne (gluten), sos bolognese: łopatka wieprzowo- wołowa, marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, pomidor, oregano.

 Napój herbaciany z maliną i cytryną.

Środa

12-02-2025r.

 

 

Pieczywo żytnio- pszenne ze słonecznikiem (gluten) z masłem (mleko), tuńczykiem (ryba), pomidorem i szpinakiem baby, gruszka.

Kakao (mleko).

 

 

Krem z kalafiora (seler) z grzankami czosnkowymi (gluten).

Mandarynka.

Woda do picia.

 

Ziemniaki puree, kotlet mielony, (gluten, jaja) surówka z kapusty, marchewki i pora.   

 Kompot truskawkowy.

Czwartek

13-02-2025r.

 

 

Zupa mleczna: płatki ryżowe (mleko), chałka- własny wyrób (gluten) z masłem (mleko), miodem słonecznikowym, jabłko.

Herbata earl grey z cytryną i pomarańczą.

 

 

 

Kapuśniak  (seler) z ziemniakami i kminem rzymskim.

Mini pączki pieczone w piecu (gluten, jaja, mleko).

Woda do picia.

 

 

Kaszotto (gluten) z warzywami: brokuł mini, marchew i por z szynką wieprzową w sosie białym- beszamel z nutą chrzanu (mleko).

Sok z jabłek i imbiru

Piątek

14-02-2025r.

 

 

Kanapka z pieczywa pszennego (gluten) z masłem (mleko), szynką pieczoną, ogórkiem zielonym i papryką,  marchewka.

Herbata malinowa z imbirem.

 

 

 

Zupa grochowa(seler) z ziemniakami i majerankiem.

Paluch z czarnym sezamem, czarnuszką i babką jajowatą (gluten).

Woda do picia.

 

Naleśnik z serem białym (gluten, jaja, mleko) z sosem z czarnej porzeczki i maliny.

Smoothie z banana, kiwi, natki pietruszki i szpinaku.

 

Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny zgodnie z Regulaminem 116. Alergeny występujące w produktach: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam, orzechy. Każda potrawa może zawierać śladowe ilości wyżej wymienionych alergenów. Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych.