Zgodnie z Rozporządzeniem PEiR NR 1169/2011 z dnia 25.10.2011 Informujemy , że w jadłospisie występują substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
JADŁOSPIS DEKADOWY 24. 03.2025r.- 28.03.2025r.
DATA |
ŚNIADANIE |
ZUPA +PODWIECZOREK |
DRUGIE DANIE |
Poniedziałek
24-03-2025r.
|
Pieczywo kukurydziano- pszenne (zawiera: pszenicę)30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, jajecznica ze szczypiorkiem (zawiera: jaja) 30g, brokuł 15g, marchewka 15g.
Herbata malinowa z cytryną 200ml. |
Krupnik z ziemniakami i natką pietruszki (zawiera: seler) 250ml.
Mus z truskawek 150g, świder kukurydziany 1 sztuka
Woda do picia 200ml. |
Ziemniaki purée (zawiera: mleko) 130g, kotlet schabowy (zawiera: pszenicę, jaja) 60g, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i pora 60g.
Kompot z owoców leśnych 200ml. |
Wtorek
25-03-2025r.
|
Zupa mleczna: kasza manna (zawiera: mleko, pszenicę) 200g, bułka razowa (zawiera: pszenicę, żyto) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, konfiturą żurawinową 20g, ogórek gruntowy 15g.
Herbata z cytryną 200ml. |
Zupa kalafiorowa z ryżem i koperkiem (zawiera: seler) 250ml.
Ciasto drożdżowe z kruszonką (zawiera: pszenicę, mleko 2%, jaja)150g
Woda do picia 200ml
|
Placki z cukinii, marchewki, selera, ziemniaka, pora, cebuli (zawiera: pszenicę, jaja) 180g jogurt grecki (zawiera: mleko) 60g.
Sok z pomarańczy i jabłka 200ml. |
Środa
26-03-2025r. |
Pieczywo orkiszowe (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko )4g, pasztetem drobiowym 30g, rzodkiewką 15g i ogórkiem zielonym 15g, jabłko 1 sztuka.
Kakao (zawiera: mleko 2%) 200ml. |
Zupa z cieciorki z ziemniakami i majerankiem (zawiera: seler) 250ml.
Racuch (zawiera: pszenicę, mleko, jaja) z serem białym (zawiera: mleko) i granatem150g
Woda do picia 200ml. |
Makaron penne (zawiera: pszenicę) 130g z piersią kurczaka 60g w sosem brokułowym na mleku kokosowym 50g, marchew blanszowana 60g.
Kompot z czarnej porzeczki 200ml. |
Czwartek
27-03-2025r. |
Zupa mleczna: granola z suszonymi wiśniami (zawiera: mleko, pszenica) 200g, chałka (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, kalarepa 15g, gruszka 15g, banan 1 szt.
Herbata zielona 200ml. |
Krem z pomidora z grzankami czosnkowym (zawiera: pszenicę, seler)250ml.
Sałatka z kaszą pęczak, truskawkami, borówkami (zawiera: jęczmień) i miodem lipowym 150g.
Woda do picia 200ml.
|
Ziemniaki pieczone 130g, dorsz w panierce z płatków kukurydzianych (zawiera: rybę) 60g, marchew z groszkiem 60g.
Smoothie z natki pietruszki, kiwi, szpinaku i jabłka 200ml.
|
Piątek
28-03-2025r. |
Pieczywo razowe (zawiera: pszenicę, żyto) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, twarożek (zawiera: mleko)35g szczypiorek, brokuł 15g, ogórek zielony 15g.
Kakao (zawiera: mleko2%) 200ml. |
Kapuśniak z ziemniakami (zawiera: seler) 250ml.
Mandarynka 1 sztuka.
Woda do picia 200ml. |
Risotto 180g z udźcem indyka 60g z fasolką szparagową mix, marchewką, porem 60g, sos jogurtowy (zawiera: mleko) 50g.
Lemoniada z cytryny i mięty 200ml. |
Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny zgodnie z Regulaminem 116. Alergeny występujące w produktach: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam, orzechy. Każda potrawa może zawierać śladowe ilości wyżej wymienionych alergenów. Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych
Zgodnie z Rozporządzeniem PEiR NR 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. Informujemy, że w jadłospisie występują substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.
JADŁOSPIS 17.03 2025r.- 21.03.2025r.
DATA |
ŚNIADANIE |
ZUPA +PODWIECZOREK |
DRUGIE DANIE |
Poniedziałek
17-03-2025r.
|
Pieczywo orkiszowe (zawiera: pszenicę)30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, krakowską suchą 20g, ogórkiem gruntowy 15g, papryką ramiro 15g, marchewka 15g.
Herbata z czystka z cytryną 200ml. |
Kapuśniak z ziemniakami (zawiera: seler) 250ml.
Budyniowy duet malinowo- czekoladowy (zawiera: mleko)150g.
Woda do picia 200ml. |
Ziemniaki purée (zawiera: mleko) 130g, jajko sadzone 60g, fasolka szparagowa blanszowana 60g.
Kompot owocowy 200ml. |
Wtorek
18-03-2025r.
|
Zupa mleczna: jaglanka (zawiera: mleko) Bułka razowa (zawiera: pszenicę, żyto) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, powidła śliwkowe- własny wyrób 20g, brokuł 15g.
Herbata z kwiatu głogu 200ml. |
Żurek z ziemniakami i chrzanem (zawiera: seler, żyto) 250ml.
Tost z mozzarellą i szpinakiem (zawiera: pszenicę, mleko)150g
Woda do picia 200ml
|
Makaron spaghetti (zawiera: pszenicę) 180g z sosem bolońskim: łopatka wieprzowa, włoszczyzna, pomidory 60g, róże kalafiora 60g
Lemoniada cytrynowo- miętowa 200ml. |
Środa
19-03-2025r. |
Pieczywo kukurydziano- pszenne (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko), tuńczykiem (zawiera: rybę) 20g, rzodkiewką 15g i szczypiorkiem, kalarepa 15g.
Kawa inka (zawiera: mleko 2%, jęczmień, żyto) 200ml. |
Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami (zawiera: seler) i ziołami prowansalskimi 250ml.
Kasza kuskus (zawiera: pszenicę) z prażonymi gruszkami, jabłkami i cynamonem 150g
Woda do picia 200ml. |
Talarki z ziemniaka 130g, pieczone polędwiczki z fileta kurczaka soute 60g sałata z jogurtem greckim (zawiera: mleko) 60g.
Sok z pomarańczy 200ml. |
Czwartek
20-03-2025r. |
Zupa mleczna: owsianka (zawiera: mleko, owies) 200g, pieczywo pszenne (zawiera: pszenicę) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, musem z pomarańczy i mango z imbirem 20g, banan 1 szt.
Herbata z pigwy i pokrzywy 200ml. |
Zupa jarzynowa z groszkiem zielonym (zawiera: seler)250ml.
Kisiel żurawinowo- malinowy 150g, wafel ryżowy 1 szt.
Woda do picia 200ml.
|
Kasza pęczak (zawiera: jęczmień) 180g , pulpet z dorsza (zawiera: rybę) 60g w sosie koperkowym 50g, surówka z buraka, kukurydzy i pora 60g.
Kompot wiśniowy 200ml.
|
Piątek
21-03-2025r. |
Pieczywo żytnie (zawiera: żyto) 30g z masłem (zawiera: mleko) 4g, serem żółtym (zawiera: mleko)35g talerz warzyw: plastry buraka pieczone 20g, ogórek gruntowy 20g, papryka 20g, szpinak baby.
Kakao (zawiera: mleko2%) 200ml. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (zawiera: seler) 250ml.
Ciasto kruche z jabłkami (zawiera: mleko 2%, pszenicę, jaja) 1 kawałek ciasta 150g
Woda do picia 200ml. |
Risotto 180g z warzywami: marchew, cukinia, por, cebula, brokułowe róże 50g z falafelem z cieciorki 60g, dip czosnkowo- ziołowy (zawiera: mleko) 50g.
Sok z jabłka i imbiru 200ml. |
Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny zgodnie z Rozporządzeniem 116/2011. Alergeny występujące w produktach : zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam, orzechy. Każda potrawa może zawierać śladowe ilości wyżej wymienionych alergenów .Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych
JADŁOSPIS 10. 02.2025r.- 14.02.2025r.
DATA |
ŚNIADANIE |
ZUPA +PODWIECZOREK |
DRUGIE DANIE |
Poniedziałek
10-02-2025r.
|
Pieczywo mieszane (gluten) z masłem (mleko), serem żółtym goudą (mleko), papryką ramiro i szczypiorkiem.
Mleko owsiane. |
Zupa z dorsza (seler, ryba) z makaronem muszelka (gluten) i koperkiem. Sałatka owocowa: jabłko, banan, ananas, śliwka suszona. Woda do picia. |
Placki ziemniaczane (gluten, jaja) z cukinią brunoise, czerwoną cebulą i marchew z groszkiem na mleku kokosowym. Kompot z owoców leśnych. |
Wtorek
11-02-2025r.
|
Zupa mleczna: płatki zbożowe (mleko, gluten), pieczywo orkiszowe z czarnuszką (gluten) z masłem (mleko), powidła ze śliwek węgierek, kalarepa. Herbata z granatem. |
Krupnik (seler) z ziemniakami i natką pietruszki. Pizzerka z cukinią i mozzarellą (gluten, mleko). Woda do picia
|
Makaron penne (gluten), sos bolognese: łopatka wieprzowo- wołowa, marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, pomidor, oregano.
Napój herbaciany z maliną i cytryną. |
Środa
12-02-2025r. |
Pieczywo żytnio- pszenne ze słonecznikiem (gluten) z masłem (mleko), tuńczykiem (ryba), pomidorem i szpinakiem baby, gruszka. Kakao (mleko). |
Krem z kalafiora (seler) z grzankami czosnkowymi (gluten). Mandarynka. Woda do picia. |
Ziemniaki puree, kotlet mielony, (gluten, jaja) surówka z kapusty, marchewki i pora. Kompot truskawkowy. |
Czwartek
13-02-2025r. |
Zupa mleczna: płatki ryżowe (mleko), chałka- własny wyrób (gluten) z masłem (mleko), miodem słonecznikowym, jabłko. Herbata earl grey z cytryną i pomarańczą. |
Kapuśniak (seler) z ziemniakami i kminem rzymskim. Mini pączki pieczone w piecu (gluten, jaja, mleko). Woda do picia. |
Kaszotto (gluten) z warzywami: brokuł mini, marchew i por z szynką wieprzową w sosie białym- beszamel z nutą chrzanu (mleko). Sok z jabłek i imbiru |
Piątek
14-02-2025r. |
Kanapka z pieczywa pszennego (gluten) z masłem (mleko), szynką pieczoną, ogórkiem zielonym i papryką, marchewka. Herbata malinowa z imbirem. |
Zupa grochowa(seler) z ziemniakami i majerankiem. Paluch z czarnym sezamem, czarnuszką i babką jajowatą (gluten). Woda do picia. |
Naleśnik z serem białym (gluten, jaja, mleko) z sosem z czarnej porzeczki i maliny. Smoothie z banana, kiwi, natki pietruszki i szpinaku. |
Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny zgodnie z Regulaminem 116. Alergeny występujące w produktach: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam, orzechy. Każda potrawa może zawierać śladowe ilości wyżej wymienionych alergenów. Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych.